A kereskedelmi és építőipari szakmák globális szereplőjeként a VINCI olyan infrastruktúrákat és felszereléseket tervez, finanszíroz, épít és működtet, amelyek az egyes emberek mindennapjaihoz és mobilitásához járulnak hozzá.
Mivel közhasznú tevékenységéket lát el, a VINCI állami és magánszektorbeli partnereinek meghallgatását és a velük folytatott párbeszédet tevékenysége szükséges feltételének tekinti, és újabb Kiáltványt ad ki, amelyben foglalt elköteleződések megfelelnek e célkitűzésnek.

Együtt
a tervezés és építés érdekében!

Infrastruktúráink és felszereléseink a nyilvánosságot és a közjót szolgálják. Ezért a lehető legteljesebb mértékben szeretnénk belevonni a projektjeinkbe az összes érintett szereplőt: partnereinket, ügyfeleinket, beszállítóinkat, megválasztott képviselőket, az üzemek környékén lakókat, a civil szférát stb.
Projektjeink levezetésében fontos hangsúlyt kap a meghallgatás és odafigyelés, hogy partnereinket ilyen módon jobban bevonjuk a folyamatba.

Együtt
az etikai alapelvek betartásában!

Az etika szerződéseink és ügyfeleinkkel való kapcsolataink középpontjában áll. BU-ink világszerte alkalmazzák Etikai szabályzatunkat.
Elkötelezzük magunkat a gyakorlataink és alvállalkozóink gyakorlatainak teljes átláthatósága mellett.

Együtt
a zöld növekedésért!

Részt veszünk a város jövőjének és a fenntartható mobilitásnak az elgondolásában. A környezettudatos tervezésből származó innovációink lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk infrastruktúráink energetikai és környezeti teljesítményét.
Elkötelezzük magunkat amellett, hogy 2020-ra 30%-kal csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását, segítjük ügyfeleinket a hatékonyabb energiagazdálkodás kutatásában és ösztönözzük őket környezetbarát viselkedés elsajátítására.

Együtt
a polgári szerepvállalásban!

Tevékenységünk a területekhez kötött. Ezért támogatjuk a munkatársak és a Csoport BU-inak elköteleződését a támogatási kezdeményezésekben és a kirekesztés elleni küzdelemben.
A Csoport világszerte megtalálható alapítványain keresztül támogatjuk alkalmazottaink polgárin szerepvállalását.

Együtt
a balesetek teljes kiküszöbölése felé!

A munkahelyi baleseteket nem tekinthetjük szükségszerűségnek. Vezetőségünk felelőssége olyan feltételeket teremteni, amelyek biztosítják az építkezési és üzemi területeken jelenlévő teljes személyzet testi épségét és egészségét.
Elkötelezzük magunkat a balesetek teljes kiküszöbölésének célkitűzése mellett.

Együtt
a sokféleségért és az esélyegyenlőségért!

Kultúránk a származások és tapasztalatok keveredésén alapul. A hátrányos megkülönböztetés minden formája ellen küzdünk, munkatársaink felvételekor, a munkakapcsolatokban, valamint munkatársaink szakmai előmenetelében egyaránt. E követelmény szerint képezzük vezetőinket, valamint átadjuk ezt beszállítóinknak és alvállalkozóinknak.
Elkötelezzük magunkat a vezetői pozíciók feminizálása mellett, és hogy azok mindenféle származású személy számára elérhetők legyenek.

Együtt
a fenntartható szakmai karrierekért!

Alkalmazottainkkal való kapcsolatunkat hosszú távra tervezzük. Felelősségteljes rugalmasságot gyakorlunk, amelynek során munkatársaink kiegyensúlyozott szakmai és személyes fejlődését részesítjük előnyben.
Minden munkatársunk számára képzési és mobilitási perspektívát kínálunk, mivel a fenntartható foglalkoztathatóságot tartjuk szem előtt.

Együtt
teljesítményünk eredményeink megosztásáért!

Munkatársaink együttesen a VINCI elsőszámú részvényesei. Az alkalmazotti részvényjuttatásnak és a nyereség megosztásához igazított mechanizmusoknak köszönhetően növekedésünk eredményét szeretnénk munkatársainkkal világszerte megosztani.
Elkötelezzük magunkat, hogy ahol csak lehetséges, a VINCI alkalmazottainak 100%-ának rendelkezésére álljon gazdasági sikerünk megosztásának eszköze.